Ten Hag heeft de Rinus Michels Award 2021 gewonnen voor zijn prestaties in het afgelopen seizoen. Henk de Jong is verkozen tot beste trainer van de Keuken Kampioen divisie. Ook werd de trainersloopbaan van Dick Advocaat bekroond met een Oeuvreprijs. De Awards zijn uitgereikt tijdens de jubileumbijeenkomst (25 jaar) van de CBV – Coaches Betaald Voetbal in Oosterwijk.

Erik ten Hag (Ajax) neemt de prijs in ontvangst van Marc Overmars (foto JEF)

Primeur voor Ten Hag

Voor Erik ten Hag is het de derde keer dat hij de Rinus Michels Award wint. Zo pakte hij de prijs in 2019 al met Ajax en in 2016 met FC Utrecht. Een primeur, want niet eerder is een trainer drie keer verkozen tot beste trainer in de Eredivisie.

De prijs is een erkenning door vakgenoten. Alle hoofdtrainers uit het Betaald Voetbal kiezen namelijk zelf wie de beste Trainer van het jaar Eredivisie 2020/2021 wordt. Naast Ten Hag waren ook Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk), Henk Fraser (Sparta) en Thomas Letsch (Vitesse) genomineerd.

Je kunt het niet alleen, je moet het samen doen.

Erik ten hag (AFC AJAX)

Winnaar Keuken Kampioen divisie

Foppe de Haan overhandigt de Award voor beste trainer Keuken Kampioen Divisie aan Henk de Jong (foto JEF)

Video bekendmaking

Trainer Henk de Jong wist dit seizoen te promoveren naar de Eredivisie met zijn club SC Cambuur. Deze prestatie heeft collega trainers doen besluiten om De Jong te kiezen tot de winnaar van Rinus Michels Award. Hiermee troefde hij zijn collega-trainers Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Rogier Meijer (NEC) af, die beiden eveneens wisten te promoveren met hun club.

Alle drie genomineerd en gepromoveerd (foto JEF)

Erkenning voor gehele loopbaan Advocaat

Oeuvre Award winnaar Dick Advocaat was op afstand aanwezig tijdens de feestelijke uitreiking (foto JEF)

De gehele loopbaan van Dick Advocaat werd bekroond met de Oeuvre Award. In Nederland was hij trainer van Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht, Sparta, Haarlem en SVV. Met PSV wist hij landskampioen te worden. Na het afzwaaien bij Feyenoord afgelopen mei, is Advocaat al weer begonnen aan een nieuw uitdaging als bondscoach van Irak.

Over de Rinus Michels Awards

De Rinus Michel Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en werd voor het eerst in 2004 uitgereikt. De verkiezingen 2021 zijn georganiseerd door de CBV. De uitreiking was op maandag 9 augustus 2021 tijdens de 25-jarig jubileumbijeenkomst van de CBV.