1. Beoordelingscriteria

Arnold Westen overhandigt de award aan Dennis Demmers.
 • Op welk niveau speelt het eerste elftal?
 • Heeft de coach met de juiste balans tussen aanvallend en verdedigend voetbal het maximale rendement uit zijn spelersgroep gehaald?
 • Hanteert de coach een aantrekkelijke speelwijze?
 • Is hij stressbestendig en houdt hij vast aan zijn voetbalideeën?
 • Hoeveel eigen jeugdspelers spelen in het eerste elftal en hoeveel jeugdspelers hebben onder deze coach hun debuut gemaakt?
 • Wat is zijn inbreng bij de jeugdopleiding?
 • Hoe is zijn omgang met zijn spelers, de collega’s, de arbitrage en de media?
 • Wat is zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het amateurvoetbal?

2. Procedure verkiezing

 1. Jaarlijks vindt de verkiezing plaats van de “Amateurtrainer van het jaar”. De Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van deze verkiezing. De winnaar wordt steeds bekend gemaakt op het “Nederlandse Trainerscongres”.
 2. Jaarlijks worden door de 6 VVON-districten per district een 3-tal amateurtrainers genomineerd. Van iedere genomineerde Trainer-coach wordt een standaard format ingevuld met daarop de belangrijkste informatie/gegevens en de criteria waarop de nominatie tot stand is gekomen.
 3. Elk VVON district beoordeelt de 3 genomineerde kandidaten o.b.v. de vastgestelde criteria. Het VVON district heeft daarnaast ook de mogelijkheid om de VVON leden van het betreffende district te vragen hun voorkeur kenbaar te maken via een stemming.
 4. De 6 genomineerde trainers voor de landelijke verkiezing worden vervolgens beoordeeld door de VVON-beoordelingscommissie. Deze commissie wordt jaarlijks vastgesteld door het bestuur van de VVON.
 5. De beoordelingscommissie kent o.b.v. de beschikbare informatie punten toe aan de genomineerde trainers. De verdeling van de punten is als volgt: 60 punten voor de beste trainer, 40 punten voor nummer 2, 20 punten voor nummer 3, 15 punten voor nr.4, 10 punten voor nr. 5 en 5 punten voor nummer 6. Hierdoor ontstaat een ranglijst van 1 t/m 6. De uitslag blijft geheim en wordt niet bekend gemaakt.
 6. Op het Nederlandse Trainerscongres kiezen de aanwezige deelnemers aan het congres de beste amateurtrainer. De trainer met de meeste stemmen eindigt op de 1e plaats, de trainer met de op een na meeste stemmen eindigt op de 2e plaats enz. Hierdoor ontstaat een ranglijst van 1 t/m 6. Conform de punten waardering in punt 5 krijgt de winnaar 60 punten, de nummer 2 krijgt 40 punten, nummer 3 krijgt 20 punten, nummer 4 krijgt 15 punten, nummer 5 krijgt 10 punten en nummer 6 krijgt 5 punten.
 7. Op het congres worden per genomineerde de toegekende punten door de beoordelingscommissie en het congres bij elkaar opgeteld. Hierdoor ontstaat een ranglijst van 1 t/m 6. De genomineerde met de meeste punten wordt de Amateurtrainer van het jaar.
 8. Indien 2 genomineerden een gelijk aantal punten behalen, geeft het aantal punten toegekend door het congres de doorslag.
 9. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.